Hjem Internationalt Nordsø-Cup 2018

Nordsø-Cup 2018

142

Tekst og bilder: Øystein Pedersen

I helgen har Marius og Jørgen for første gang deltatt på turnering utenfor Norge.

Vi dro nedover til Larvik fredag kl. 14 hvor vi skulle ta Color Lines Superspeed 2 til Hirtshals i Danmark. Overfarten gikk greit, men litt sjø var det… 😊 Det tar snaue fire timer og i land i Hirtshals kjører vi til Tornby Strand Camping som ligger 8-9 minutter fra kaia. Der stod en familiehytte klar til oss. Helt grei overnatting for oss fire med sovehems til gutta og eget soverom til oss voksne. Med wc/dusj og kjøkkenkrok har man det som trengs.

Vi sjekket inn rett før kl. 22 og etter å ha lagt på sengetøy så var det å legge seg, man skal jo gjerne opp litt tidlig dagen etter. Men heldigvis ikke så alt for tidlig, -det var ca. ett kvarters kjøretid fra campingen til Park Vendia Hallen i Hjørring hvor den danske bordtennisklubben B75 arrangerer sin Nordsø-Cup. De første klassene gutta skulle være med i startet 09:30. Vi var vel på plass en drøy time før klassestart.

Jørgen sin første klasse var «Puslinge C» som vel på norsk blir klasse 10 år C. De fleste klassene i Nordsø-Cup er delt opp i f.eks «Elite», «B», «C» osv. Marius sin første var «Junior D» som er 17 år (U17D). Jørgen tapte alle sine tre kamper i puljespillet men tok en del poeng. Da ble han henvist til B-sluttspill og der vant han den første kampen og gikk da til semifinale. Tapte den men godt fornøyd med medalje for 3. plassen i B-sluttspillet.

Marius gikk på et knepent tap i sin første kamp i junior D, mot svenske Hugo Ekstrôm Essen fra Borgstena IF som brukte nubber… Er ikke noe særlig glad i nubber han Marius. De to neste kampene i pulja vinner han og er da videre som toer. Hvis jeg teller riktig så vinner han 1/8-dels, kvart og semi før han igjen møter nubbespiller Hugo i finalen. Den går til avgjørende hvor Marius vinner 11-6 og fikk med det en flott medalje for 1. plass i Junior D.

Den andre klassen for Jørgen startet rundt 13:30 og det var klasse «Puslinge D». Der vinner han en kamp i pulja og med bare tre i pulja så var det nok til å gå videre som toer. Taper første sluttspillkamp, som er kvartfinale, mot Jevnakers Martin Jensen, som til slutt vinner den klassen. Tap i kvart’n gir som kjent en fin fin 5. plass. En ny medalje ble det også 😊.

Marius sin andre klasse for dagen var «gromklassen» Drenge Elite (U14 Elite). Den gikk sist av alle med start ca 15:30. Tapte også der første kamp i pulja med 9-11 i femte sett. Men vinner andre kamp mot norske Kasper Nøstvold fra Laksevåg. Da var det duket for en avgjørende kamp i pulja, og hvem trur dere han møter der? Joda det var nubbe-Hugo igjen! For tredje gang altså.. Og denne gangen vinner Marius greit 3-0. Går da videre som toer og vinner første sluttspillkamp (1/8), og også kvartfinalen. I semifinalen møter han sin beste motstander i løpet av dagens mange kamper. Marius klarer ikke helt å komme opp på hans nivå denne gangen, -selv om jeg trur han nok har det inne når han er på sitt beste. Det skal sies at Marius gjennom hele dagen ble foret med paracet, nesespray, c-vitaminer og halstabletter. Han var og er i pjuskete form, så en 3.plass da i klassen for de beste 14-åringene synes i hvert fall jeg er bra! Og kanskje det beste av alt; han hadde en positiv holdning gjennom hele dagen. Selv om det naturlig nok var surt at det buttet litt i semi’n.