Hjem Internationalt Resultater fra Ilka i VM

Resultater fra Ilka i VM

109

Lag-VM i Halmstad er unnagjort og Ilka er ganske fornøyd med sitt eget spill. Det ble færre kamper spilt under dette lag VM i forhold til i Malaysia for 2 år siden, hvor Ilka spilte hele 14 kamper og fikk en kvote på 7-7.
Denne gangen spilte hun bare 8 kamper, men vant 5 av dem og var hårfint unna en seier til mot den beste spilleren til Malaysia, som før hun møtte Ilka, ikke hadde tapt en eneste match. Ilka hadde 2-1 og 10-8, etter å ha tapt det første settet ganske klart. Veldig bra spill av Ilka i denne kampen, men hun fikk altså ikke inn «prikken over i’en». Norge møtte Malaysia i kvartfinalen i divisjonen, og Malaysia og Indonesia ble senere de to landene som rykker opp i 2. div om 2 år i Sør Korea.
Norge ble nummer 3 av 6 land i puljespillet og gikk dermed videre til spill om opprykk hvor de møtte 2’eren fra en annen pulje i 1/8 finalen. Her møtte de Kasakhstan og Ilka vant begge sine matcher etter overbevisende spill. (3-1 til Norge). I kvarten ble det som nevnt tap mot Malaysia, og delt 5. plass av de 24 landene i divisjonen.

Norge var det eneste landet i hele VM med bare tenåringer på laget.

Kina ble verdensmestere – ikke uventet – etter en velspilt finale mot Japan. Hong Kong og et samlet Korea fikk bronsemedaljene.

Neste gang er det også 72 land som får være med i lag VM, men så er det slutt for de «vanlig dødelige» og det blir kun 32 damelag som får den æren.