Hjem Internationalt Ilkas tur til Tunisia

Ilkas tur til Tunisia

99

Ilka har deltatt i arabernes «champions league».

 

Første uka i november var Ilka i Tunisias hovedstad Tunis for å delta i det arabiske mesterskapet for klubblag. Ilka var så heldig å få tilbud om å spille for den libanesiske klubben Kfarchima fra Beirut. En slik spennende mulighet ville være dumt å takke nei til.

 

Klubber fra arabiske land kunne være med, men ikke mer enn 2 klubber per land, og det var kun lagkamper, ikke individuell turnering. De har lov til å ha med 1 utlending på laget, så det var her Ilka kom inn i bildet. Det er Egypt som er ledende blant araberlandene og for den som ikke vet det, så er de gode på verdensbasis også. De har drøssevis av gode både dame- og herrespillere. Dette har ikke kommet av seg selv, men takket være gode treningsforhold og mange kompetente trenere.

 

Mange klubber hadde fått med seg en kineser på laget,  en thailender,  en nordmann ;-), eller en egypter, men minuset med det siste var at egypteren på et utenlandsk lag  ikke fikk spille hvis de møtte en av klubbene fra Egypt. Det hadde bordtennisforbundet i Egypt bestemt…

 

I dameklassen deltok klubber fra Tunisia, Algerie, Marokko, Kuwait, Egypt, Irak, Libanon, Bahrain, Libya og Qatar, og Ilka spilte sammen med Liz (26 år), Laetitia (16 år) og Talia (13 år).  Veldig trivelige jenter og en hyggelig coach. Kfarchima vant 2 lagkamper og tapte 2 lagkamper. De hadde en supervanskelig trekning og tapte for vinnerne fra Egypt og den beste klubben fra  Algerie, som tilslutt kom til semifinalen. Ilka spilte 6 kamper og vant 4 av dem. Hun tapte for Dina Meshref på vinnerlaget, som var hallens beste damespiller (nr 43 på VR),   og en annen egypter som spilte for klubben fra Algerie og som visstnok var på vinnerlaget i fjor. Alt av info stod på arabisk, så ikke helt kontrollen på navnet hennes….. Heldigvis er det også mye fransk språk i denne delen av verden, så på det muntlige planet var det ikke noe problem for Ilka.

 

Ilka fikk være med på mye morsomt denne uka, fikk mange nye bekjentskaper, litt tid til være turist og  det er slett ikke bare bare hvordan man tar av og på treningsbuksa inne i hallen og treningshallen, hvis noen trodde det.  Hun fikk også en grundig innføring  av hva som gjelder på musikkfronten innen arabisk musikk,  på vei fram og tilbake til hallen.

 

Les også Bygdeposten sin artikkel (ikke plussak) her: www.bygdeposten.no