Hjem Internationalt Bra internationalt resultat for Ilka

Bra internationalt resultat for Ilka

89

Ilka og Alain har vært i Lagos i Nigeria hvor Ilka har spilt ITTF Challenge Seamaster Nigeria Open den siste uken. Det var en mildt sagt begivenhetsrik uke på alle måter. Lagos har over 21 millioner innbyggere, så kanskje ikke så rart at det var kaos absolutt overalt.

Det var deltagere fra 26 forskjellige land og i damer senior var det 58 spillere. Det var fullt liv på tribunen i hallen med skriking og skråling fra oppvarmingen startet om morgenen til lysene ble slukket om kvelden. Det var første gang en norsk deltager var med i denne turneringen i Nigeria og det var de kjempeglade for. De spurte flere ganger om hun ikke ville flytte til Nigeria, haha.

Ilka klarte seg veldig bra i sin debut i Nigeria og kom til 1/8-finalen i singel, altså delt 9. plass. Hun slo bl.a. et av hjemmehåpene 4-3 etter å ha vært under 1-3 i sett og 3-7…. I det avgjørende settet ble det klart 11-3. Det var livlig på tribunen under den matchen…. Veldig bra av Ilka å klare og snu denne matchen i alt det styret.
Ilka tapte åttendedelsfinalen mot førsteseedede Sawettabut fra Thailand. Det var imidlertid de kinesiske jentene som dominerte og hadde alle sine 6 spillere i kvarten.

 

 

I double spilte Ilka sammen Yousra Helmy fra Egypt. Ilka har hatt mange gode resultater internasjonalt i double den siste sesongen sammen med div spillere fra Danmark, Frankrike og Israel og kommet til 1/8-finalen i tre ITTF-turneringer i Polen, Kroatia og Spania. Denne gangen kom hun til semifinalen sammen med sin egyptiske partner. De tapte her for de senere vinnerne fra Kina, Sun Chen og Qi Fenjie. Ilka og egypteren var de eneste «ikke-kineserne» på pallen….

Kunne skrevet en bok om alt de opplevde denne uken, men det får bli en annen gang…