Hjem Internationalt Ilka til VM

Ilka til VM

180

TEKST: Doval

Ilka er klar for VM i Halmstad.

Søndag starter lag-VM i Halmstad og der er Modum BTK representert gjennom Ilka. VM i bordtennis er et megarrangement og det er første gang at det går av stabelen i en sånn liten by. Ilka har allerede vært med i ett lag-VM, da det sist gang gikk i Kuala Lumpur i Malaysia for 2 år siden (lag-VM går annethvert år). Den gang gjorde Ilka/Norge det bra og hun kom hjem med en kvote på 7/7.

Nytt denne gangen er at det kun er 72 land i damer og 72 land i herrer som får blir med. Bordtennis er den eneste idretten i verden som har alle i verden med i sitt internasjonale forbund, ITTF – 226 land.  Noen land ble kvalifisert gjennom resultatene sist gang, og så er det forskjellige kvoter fra hvert kontinent og de 5 siste plassene oppnås etter høyeste ranking for landet uansett kontinent. Det var en av disse 5 plassene etter rankingen som gjorde at Norge kvalifiserte seg med damelag, mye takket være Ilka sin høye verdensranking, 178. plass. Det er de 3 høyest rankede norske spillerne som telles med i denne landsrankingen. Norges herrelag er ikke kvalifisert.

Supert at damelaget er kvalifisert,  så søndag starter det hele mot Sri Lanka. Det starter med 4 puljer med 6 land i hver i divisjonen. De tre beste landene spiller om plass 49, mens de tre dårligste om å unngå plass 72. De andre landene i Norges pulje er Maldivene, Bosnia, Wales og Bangladesh. Wales har den beste spilleren på papiret, i denne pulja, med Charlotte Carey på 116. plass. Norge kom forrige gang på 57.plass. Norge er det eneste damelaget i VM hvor alle spillerne er under 20 år…

Ilka har de siste par månedene vært mye på farten både på turneringer i utlandet, eliteseriespill i Sverige og diverse treningsopphold. Både i ITTF Challenge-turneringene i Polen, Spania og Kroatia kom hun til åttendedelsfinalen i double – noe som er veldig bra i dette selskapet. Ilka spilte med 3 forskjellige partnere, henholdsvis den ferske danske mesteren Stefanie Christensen, Frankrikes Laura Pfefer og Nicole Trosman fra Israel. De slo blant annet par fra Romania, Hong Kong og kinesere fra USA/Monaco.

I singel i disse turneringen ble det noe fine enkeltresultater og hun gikk videre fra puljen i Kroatia.

I forrige uke var hun 1 uke i Østerrike og trente, og denne uken er det mest på Fornebu, så den siste tiden har det ikke blitt så mange treninger i Katfoshallen.

Vi ønsker Ilka og de andre norske jentene, Maja, Rebekka og Rikke lykke til i VM.